BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Fashionista~

Lately byk fashion2 baju yg menjadi trends remaja masa kini.....tak salah kalo nak berubah dan meniru gaya seakan2 artis tetapi selagi ia x bertentangan dgn hukum agama dan menutup aurat... saya pun gila berfashion, tapi prinsip saya selagi ia x melampaui batas saya akan membeli dan memakainya.....melampaui batas tu termasuklah harganya, biar bersederhana tetapi nampak menarik dan sedap mata memandang......

Saya ni suka ala-ala korea style....hurm....saya rasa bukan saya je, ramai lg yg sukakannya....tapi x kurang hebat juga yg x sukakannya haha....biasa la tu citarasa masing2.....pernah lah beberapa rakan saya bertanya di mana saya selalu shopping baju2? mahal x? sebenarnya saya ni beli di tempat biasa jugak, saya x memilih seperti sesetengah org yg mmg minat bergaya dah tentu tempat pilihan mereka seperti butik, ZARA collection, Top men, SODA etc. bagi saya kalau hati sudah berkenan saya akan membelinya, kalau murah pun apa salahnya kan.....?? janji kita seronok memakainya.....

Sebenarnya dlm dunia fashion ni kita kena pandai matchingkan apa yg kita hendak pakai....haha mcm pengurus fashion plak~ hurm, saya pun x la pandai sgt bab2 fashion ni, tapi suka baca2 magazine, so dr situ belajar sikit2...kdg2 tu berangan nk jadi seperti itu dan ini, tapi kena pandai la tgk bajet sendiri....bak kata org ukur baju di badan sendiri.... 

Masalah dgn mereka yg suka bergaya ni ada satu je, mereka ni sgt mementing penampilan diri, hurm kalau lelaki tu dah dikategorikan sbg lelaki metroseksual....tapi x salah pun.....cuma ada sesetengah tu maybe kurang selesa dgn golongan seperti ini.....adeh~ yelah.....nak p mana2 mesti kena pilih baju yg sesuai, kena kemas dan bergosok.....agak cerewet....dan mengambil masa yg agak lama walaupun tempat yg nak di tuju tu just sekadar kedai di depan rumah adoyai~  saya??? hehehe....... saya agak macam tu la....hahaha nak tahu cerita? hurm.....utk ke kelas yg start pukul 8.30 pagi saya akan bangun seawal 7.30 pagi utk prepare baju dan mendandan rambut hahaha....(kantoi sudah) takpe just want to share....sbb ade beberapa member yg terkejut saya bangun begitu awal.....

Kenapa kami macam ni??? huhu.....dah terbiasa.....isu penampilan sangat penting, even dlm pekerjaan, melalui penampilan org akan menilai seseorg itu.....bagi si pemilik badan, dgn penampilan yg bagus akan secara x langsung meningkatkan kadar keyakinan diri mereka utk berhadapan dgn public. owh, nampak sgt penting kan? tapi ia terpulang pada individu sendiri.......





4 comments:

SHAMSUL AMRI said...

Wahhhh entri yg best..... Sham selalu ade problem tuk dapatkan gaya yang sesuai... Cmner ek? Ada tips?

Farhan Zainul said...

thanks sham, sebenarnya tips utk bergaya ni ade byk, insha Allah nanti sy buat satu entry lain, tp yg penting dlm bergaya ni kita kena yakin dgn apa yg kita pakai walaupun ia nampak menjengkelkan bg org lain.....tp kalau kita yakin kita dpt menutup kejengkelan org melihat kita sebaliknya mereka pula yg mungkin tertarik....so jgn malu mengenakan apa jua jenis baju pun..... selamat mencuba!

FAUZI NOR said...

wahh.. Paaannnnn fashion consultant sekarang.. hehheh

Farhan Zainul said...

Fauzi nor @ nama glamornya jie faze, sy belum sampai ke tahap itu lagi, tapi ada la minat sikit2....mcm tersalah ambil course pula kan....hahaha....neway, kalo ade rezeki nk gak menceburi bidang tu....